• Start
  • Nyheter
  • Miele levererar maskiner till Sveriges första miljötvättmodul för tvätt utan tvättmedel

Miele levererar maskiner till Sveriges första miljötvättmodul för tvätt utan tvättmedel

ReCap Moduler AB har i samarbete med Miele och SWATAB tagit fram Sveriges första miljötvättmodul. Tvättstugan från ReCap är utrustad med tvättmaskiner från Miele som använder SWATAB:s unika patenterade teknik med avjoniserat vatten för att tvätta utan tvättmedel i kallt vatten. Tekniken som används har utnämnts till Climate Solver 2017 av WHF.

Miele Professional har inlett ett samarbete med ReCap Moduler AB och SWATAB vilket har utmynnat i den första miljövänliga tvättmodulen från tillverkaren ReCap. Tvättstugan är utrustad för upp till 30 hushåll och invigdes den 30 november hos Telge Bostäder.

Fördelarna med den patenterade tekniken från SWATAB med avjoniserat vatten där inga tvättmedel behövs är många: Det går fortare att tvätta, kräver mindre vatten och energi eftersom vattnet inte behöver värmas upp. Dessutom reduceras utsläppet av tvättmedel i avloppsvatten helt. Tvättmaskinerna håller också längre utan användning av tvättmedel.

Utrustningen från Miele Professional i tvättmodulen består av sparsamma och effektiva produkter med extra låg förbrukning:
  • tvättmaskiner PW 6065 Vario
  • värmepumpstumlare PT 7137 WP
  • det mycket energisnåla torkskåpet TS 2120 WP
  • varmmangel HM 16-83.
Miele har anpassat tvättprogrammen till SWATAB:s teknik, något som också bidrar till minskad användning av vatten.

Efter den första installerade tvättmodulen hoppas Miele Professional att tillsammans med sina samarbetspartners få möjligheten att bidra till att fler upptäcker fördelarna med de nya miljövänliga tvättmodulerna.
ReCap Moduler

Huvudkontor

Tyska vägen 2
393 56 Kalmar

Produktion
Bruksgatan 23
364 97 Fröseke

Distriktskontor
Engelbrektsplan 2
114 34 Stockholm

Kontakt

0725-35 72 72
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Andra kanaler