Framtidens studentboende kommer från Nybro

Återvunnen plast förstärkt med trä är byggmaterialet för framtidens studentboenden och planeringsarbetet görs i Nybro.

På Emmabodavägen i Nybros industriområde planeras framtidens studentbostäder. Av ett närproducerat material från Öland gjort på 70% återvunnen polyetenplast och 30% trä ska framtidens studentbostäder byggas, om Hans Ericsson på RA moduler får bestämma.

– Vi bygger nytt och fräscht som är miljövänligt. Det kan stå i tio år utan att se sunkigt ut och är även helt underhållsfritt, säger Hans Ericsson.

Idén till studentbostadsmodulerna föddes av den rådande bostadsbristen bland studenter i landet och en tanke från Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar.

– Vi träffade Johan Persson för att diskutera om våra moduler kunde komma att användas som valstugor, när han tipsade om att de skulle fungera som studentbostäder, säger Hans Ericsson.

Modulernas ram svetsas ihop i Kalmar och byggs sedan med väggar och tak av det återvunna byggmaterialet, för att sedan vara färdiga att ställa på platsen. Utan någon cementerad grund är boendet flyttbart och det går snabbt att montera upp det.

– Vi bygger och erbjuder en miljöprodukt, det är vårt signum. Vi vill erbjuda en modul som är energisnål från boende till tvättstuga. Till hösten ska vi förhoppningsvis se de första studenterna flytta in i våra moduler, säger Hans Ericsson.

Produktionen är igång och de första bostäderna ska levereras under försommaren. På sikt är visionen att även starta en egen utbildning i Fröseke kommun, där RA moduler också har en verksamhet.

– På sikt vill vi bygga upp en akademi där vi utbildar nyanlända till att bli byggarbetare och även lära sig hantverk och snickeri, säger Hans Ericsson.


Läs artikeln på Barometern
ReCap Moduler

Huvudkontor

Tyska vägen 2
393 56 Kalmar

Produktion
Bruksgatan 23
364 97 Fröseke

Distriktskontor
Engelbrektsplan 2
114 34 Stockholm

Kontakt

0725-35 72 72
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Andra kanaler